Figuren / Modellen

Beeldend kunstenaar Annelies Hoek maakte veel vrij werk waaronder naakten en figuren van haar favoriete modellen. Staand, zittend, liggend en zelfs slapend! Met draperieën of naakt, in olieverf op linnen, acryl op board of krijt op karton of papier. Veelal in particulier bezit.

 

Stillevens

In haar atelier zijn vele objecten te zien zoals antieke glazen medicijnflesjes, stronken knoflook, vaasjes, kamerschermen, lappen in allerlei kleuren, vruchten, handgemaakte aardewerken potten en schalen… Ze is gefascineerd door vormen, natuur, materialen, lichtinval, compositie in zijn geheel maar ook de onderlinge ‘kracht’ of werking van objecten bij elkaar. Hierdoor is haar vrije werk nooit saai en altijd fris, en laat zij de kijker ogenschijnlijk basale dingen herontdekken.

Reisschetsen / landschappen

Een van mijn favoriete manieren van werken is, zittend op de markt, in een wachtkamer, op een boot, daar waar mensen zijn die zich totaal niet van mijn aanwezigheid bewust zijn. En juist omdat ze ieder moment kunnen opstappen moet je registreren en snel kiezen voor de essentie, eigenlijk vergeten wat je aan het doen bent. Je zou het ‘the art of the controlled accident’ kunnen noemen”